Ga naar inhoud

Je gebruikt een verouderde browser

Upgrade je browser om je ervaring en veiligheid te verbeteren.

Upgrade mijn browser
Login Mijn Barentsz

Leuk artikel in lokale krant over de nieuwe Barentsz huizen in Purmerend

Groene primeur in Purmerend

Binnenkort start de bouw van twee bijzondere huizen op ruime vrijgelegen percelen aan de Westerweg nabij Ilpendam. Honderd procent elektrisch en zo energiezuinig als maar kan.

Niet eerder heeft er villabouw plaatsgevonden wat op deze schaal energievriendelijk is. Aan de Westerweg worden op korte termijn 2 zeer bijzondere villa’s gerealiseerd door Barentsz Ontdekkingshuizen. Beide villa’s worden voorzien van alles wat de consumptie van energie tot het absolute minimum beperkt: hoogwaardige sterk-isolerende materialen, driedubbel thermopane glas in hout-aluminium kozijnen, ventilatie met warmterecuperatie, een hoogrenderende warmtepomp, 28 mooi in het dak weggewerkte zonnepanelen en de bijbehorende ‘slimme’ energiebesparende technologie die ervoor zorgt dat je het zowel in de winter als tijdens de zo- mermaanden aangenaam houdt. De bedenkers van Barentsz Ont- dekkingshuizen, de ontwerpers van Nieuw Nederland, zetten met deze villa’s een nieuwe standaard neer met energie positieve woningen die onder moderne architectuur gebouwd worden. De villa’s worden vervaardigd van duurzaam hout. De motivatie om op deze wijze anders te kijken naar woningen in het topsegment heeft uiteraard te maken met een motivatie om de aarde door te geven aan de volgende generatie. Er zijn een aantal initiatieven in het start en middensegment maar juist in het hoge segment zijn dit soort kenmerken uniek.

De initiators zijn voor de verkoop de samenwerking aangegaan met Kocken makelaars. ‘Wij zijn er trots op dat juist deze partij met ons wil samenwerken. In het topsegment is dit nog niet eerder vertoond’, aldus Wim van Kocken makelaars. ‘Wij juichen juist het milieubewuste denken absoluut toe maar zijn ons ervan bewust dat kopers ook eisen hebben. Milieubewust bouwen is allang niet meer alleen bouwen met natuurlijke middelen maar ook nadenken over het uiteindelijke ge- bruik. Zeker in dit segment kunnen we spreken van perfectie in de architectuur, door de natuurlijke materialen die er gebruikt worden bij de bouw en het landelijke karakter van de locatie is dit écht weer een project wat een verrijking zal zijn voor de Purmerendse / Waterlandse woningmarkt.’

Dit project gaat binnenkort in de verkoop. Kijk op: www.kocken.nl.  Open PDF krantenartikel

Deel op

Terug naar het overzicht