Ga naar inhoud

Je gebruikt een verouderde browser

Upgrade je browser om je ervaring en veiligheid te verbeteren.

Upgrade mijn browser
Login Mijn Barentsz

Je ziet het direct wanneer je het bruggetje nadert, dat toegang verleent tot de beide kavels: deze villa’s onderscheiden zich door een geheel eigen, robuuste uitstraling en een opvallend stoere ’noordelijke’ architectuur.

Wat je niet meteen ziet, maar wel ervaart als je er woont, zijn de aantrekkelijke eigenschappen van de woningen. Ze worden bijvoorbeeld volledig vervaardigd uit natuurlijke materialen, bovendien zijn ze extreem zuinig en, bij voldoende zon, zelfs ‘energiepositief’!

 

Het compleet eigen(tijdse) karakter van een Barentsz

De beide villa’s zijn echte Barentsz-ontdekkingshuizen, met de aparte, exclusieve trekjes die daarbij horen.

Zo kenmerken ze zich – onder andere – door het gebruik van hoogwaardige, natuurlijke materialen (voor een heerlijk comfortabel binnenklimaat), grote raampartijen (voor een weids uitzicht en extra lichtinval), brede trappenhuizen (om alle leefruimten met elkaar te verbinden), hoge plafonds (om een extra ruimtelijk effect te verkrijgen) en zware massief houten, in het zicht geplaatste balken (om het robuuste karakter van de huizen ook visueel te accentueren).

Mede hierdoor, en dankzij de zorgvuldige afwerking van zowel het in- als het exterieur van de villa’s, is de aankoop ervan een solide investering ‘voor het leven’.

 

 

Energiebronnen

Honderd procent elektrisch en zo energiezuinig als maar kan

Beide villa’s worden voorzien van alles wat de consumptie van energie tot het absolute minimum beperkt: hoogwaardige sterk-isolerende materialen, driedubbel thermopane glas in hout-aluminium kozijnen, ventilatie met warmterecuperatie, een hoogrenderende warmtepomp, 28 mooi in het dak weggewerkte zonnepanelen en de bijbehorende ‘slimme’ energiebesparende technologie die ervoor zorgt dat je het zowel in de winter als tijdens de zomermaanden heerlijk aangenaam houdt (zonder dat je daar een energierekening voor krijgt gepresenteerd…).

Informatie voor de echte liefhebbers

 

isolatiewaarde begane grond vloer: Rc-waarde= 6,5 m2K/W
isolatiewaarde gevels: Rc-waarde= 7,0 m2K/W
isolatiewaarde dak: Rc-waarde= 8,6 m2K/W
isolatiewaarde tripple glas: U-waarde = 1,0 W/m2K
luchtdichtheid: Qv-waarde < 0,4 dm3/s*m2
warmtepomp: Nibe type F2120-16 tot 20 KW
zonnepanelen: LG 320 WP (all black)
kozijnen: hout-aluminium kozijnen en ramen
dakafwerking: stalen fels banen, verzinkt en gecoat
gevelbekleding: hout, fijn bezaagd Douglas, geïmpregneerd en gebeitst
binnenwanden: houten delen gebeitst in kleur
.
 

Materialen

Een afwerkingsniveau waar weinig huizen aan kunnen tippen

De binnen- en buitenkant van de beide Barentsz-villa’s zijn niet alleen mooi afgewerkt ‘op het eerste oog’. Ook bij een nadere inspectie van zowel het in- als het exterieur van de villa’s zie je dat de zorgvuldige afwerking en fijne detaillering overal ‘strak’ en consequent zijn doorgevoerd. Zo wordt het unieke, kwalitatieve karakter van de Barentszhuizen nog eens extra benadrukt.