Ga naar inhoud

Je gebruikt een verouderde browser

Upgrade je browser om je ervaring en veiligheid te verbeteren.

Upgrade mijn browser
Login Mijn Barentsz

Bij de ontwikkeling van dit unieke project lieten de architect en de landschapsinrichter zich inspireren door de directe omgeving, waarin statige boerenhoeves op uitgestrekte landerijen het beeld bepalen. Samen hebben de beide villa’s, mét hun grote tuinen, daar dan ook veel van weg. Maar ze verschillen wel van elkaar in grootte en ligging.

 

Aan de voorzijde van het perceel hebben de villa’s een gezamenlijk erf, met voldoende parkeerruimte en elk een ruime garage mét opslag en een eigen overdekte toegang (zodat je in de winter direct naar je auto kunt…). Doordat de villa’s niet op één lijn liggen ten opzichte van de voorkant van het terrein, maarenigszins achter elkaar, hebben ze bovendien elk hun eigen identiteit en is er voldoende afstand om de privacy van de bewoners te garanderen.

 

 

Het plattelandsleven

Alle ruimte om te genieten…

Westerweg 3B is als het ware de grote stal van het ensemble en de kleinste van de twee royale villa’s. Dat ‘kleinste’ moet je overigens toch enigszins relativeren, want deze villa biedt je alle ruimte die je nodig hebt om een forse familie mét aanhang te herbergen: op de verdieping bevinden zich vier grote slaapkamers (of werk- en hobbykamers) die ook nog eens aan elkaar gekoppeld kunnen worden, en op de begane grond is het volume bijna identiek aan dat van de buren. Hier vind je bijvoorbeeld, naast een riante woonkamer en een grote eetkeuken mét ruime bijkeuken, ook een extra werk- of slaapkamer.

 
 
 

Energiebronnen

Honderd procent elektrisch en zo energiezuinig als maar kan

Beide villa’s worden voorzien van alles wat de consumptie van energie tot het absolute minimum beperkt: hoogwaardige sterk-isolerende materialen, driedubbel thermopane glas in hout-aluminium kozijnen, ventilatie met warmterecuperatie, een hoogrenderende warmtepomp, 28 mooi in het dak weggewerkte zonnepanelen en de bijbehorende ‘slimme’ energiebesparende technologie die ervoor zorgt dat je het zowel in de winter als tijdens de zomermaanden heerlijk aangenaam houdt (zonder dat je daar een energierekening voor krijgt gepresenteerd…).

Informatie voor de echte liefhebbers

 

isolatiewaarde begane grond vloer: Rc-waarde= 6,5 m2K/W
isolatiewaarde gevels: Rc-waarde= 7,0 m2K/W
isolatiewaarde dak: Rc-waarde= 8,6 m2K/W
isolatiewaarde tripple glas: U-waarde = 1,0 W/m2K
luchtdichtheid: Qv-waarde < 0,4 dm3/s*m2
warmtepomp: Nibe type F2120-16 tot 20 KW
zonnepanelen: LG 320 WP (all black)
kozijnen: hout-aluminium kozijnen en ramen
dakafwerking: stalen fels banen, verzinkt en gecoat
gevelbekleding: hout, fijn bezaagd Douglas, geïmpregneerd en gebeitst
binnenwanden: houten delen gebeitst in kleur
.
 

Materialen

Een afwerkingsniveau waar weinig huizen aan kunnen tippen

De binnen- en buitenkant van de beide Barentsz-villa’s zijn niet alleen mooi afgewerkt ‘op het eerste oog’. Ook bij een nadere inspectie van zowel het in- als het exterieur van de villa’s zie je dat de zorgvuldige afwerking en fijne detaillering overal ‘strak’ en consequent zijn doorgevoerd. Zo wordt het unieke, kwalitatieve karakter van de Barentszhuizen nog eens extra benadrukt.